Versió catalana més endavant. El Partido de la Libertad Individual (P-LIB) catalán, ante la reunión celebrada hoy por los presidentes del Gobierno y de la Generalitat de Catalunya, reitera su posición sobre la consulta convocada en esa comunidad autónoma, manifestada en nuestro documento político de 21 de septiembre de 2012. Los liberales libertarios compartimos la visión expresada sobre las cuestiones de secesión por el fundador de la Escuela Austriaca de Economía, Ludwig von Mises. Al mismo tiempo, condenamos todos los nacionalismos porque imponen un conjunto de elementos identitarios en menoscabo de la individualidad. Promovemos una solución real y definitiva en un marco auténticamente federal, pero respetaremos siempre la decisión mayoritaria de cualquier territorio al decidir su futuro.
En relación con el escándalo por los presuntos delitos económicos del ex Presidente Jordi Pujol y de sus hijos, manifestamos nuestra absoluta repulsa ante cualquier apropiación del dinero expoliado fiscalmente a los contribuyentes. Consideramos que Pujol y su familia deben dar todas las explicaciones que el Parlament de Catalunya y los tribunales les exijan, y retornar cualquier cantidad sustraída del erario público. Debe caer sobre ellos todo el peso de la ley, y sería intolerable que recibieran un trato diferente del que se da a cualquier otro ciudadano. También pensamos que Convergéncia Democràtica de Catalunya debe asumir la enorme responsabilidad política que le cabe por la corrupción evidente de quien fuera durante décadas su máximo dirigente. El P-LIB considera este escándalo como una prueba más de las bases débiles y corruptas sobre las que se cimentó el edificio entero del régimen político de 1978. A nadie puede parecerle una coincidencia, sin embargo, que esta crisis estalle precisamente ahora.
Al mismo tiempo, ante casos como los de Bárcenas o Pujol, reivindicamos el papel de los centros financieros offshore y el derecho de cualquier persona a refugiar en ellos su capital lícito, y deploramos que los medios de comunicación estén utilizando el caso Pujol para cuestionar el sistema bancario y la legislación financiera de Andorra y de otros países y territorios mal llamados “paraísos fiscales”. Estamos en contra del concepto de “rentas universales” en la tributación, y absolutamente a favor de la privacidad financiera y del secreto bancario. Consideramos que deben enfrentarse a los tribunales los delincuentes que, traicionando sus funciones en bancos de jurisdicciones offshore, desprotegen a sus clientes y colaboran con los Estados de los infiernos fiscales.
Posició davant la trobada Rajoy-Mas i el cas Pujol
El Partit de la Llibertat Individual (P-LIB) català, davant la reunió celebrada avui pels presidents del Govern i de la Generalitat de Catalunya, reitera la seva posició sobre la consulta convocada en aquesta comunitat autònoma, manifestada en el nostre document polític de 21 de setembre de 2012. Els liberals llibertaris compartim la visió expressada sobre les qüestions de secessió pel fundador de l’Escola Austríaca d’Economia, Ludwig von Mises. Alhora, condemnem tots els nacionalismes perquè imposen un conjunt d’elements identitaris en detriment de la individualitat. Promovem una solució real i definitiva en un marc autènticament federal, però respectarem sempre la decisió majoritària de qualsevol territori en decidir el seu futur.
En relació amb l’escàndol pels presumptes delictes econòmics de l’expresident Jordi Pujol i dels seus fills, manifestem la nostra absoluta repulsa davant qualsevol apropiació dels diners espoliats fiscalment als contribuents. Considerem que Pujol i la seva família han de donar totes les explicacions que el Parlament de Catalunya i els tribunals els exigeixin, i retornar qualsevol quantitat sostreta de l’erari públic. Ha de caure sobre ells tot el pes de la llei, i seria intolerable que rebessin un tracte diferent del que es dóna a qualsevol altre ciutadà. També pensem que Convergència Democràtica de Catalunya ha d’assumir l’enorme responsabilitat política que li cal per la corrupció evident de qui va ser durant dècades el seu màxim dirigent. El P-LIB considera aquest escàndol com una prova més de les bases febles i corruptes sobre les quals es va fonamentar l’edifici sencer del règim polític de 1978. A ningú li pot semblar una coincidència, no obstant, que aquesta crisi esclati precisament ara.
Alhora, davant casos com els de Bárcenas o Pujol, reivindiquem el paper dels centres financers offshore i el dret de qualsevol persona a refugiar-hi el seu capital lícit, i deplorem que els mitjans de comunicació estiguin utilitzant el cas Pujol per qüestionar el sistema bancari i la legislació financera d’Andorra i d’altres països i territoris mal anomenats «paradisos fiscals». Estem en contra del concepte de «rendes universals» en la tributació, i absolutament a favor de la privacitat financera i del secret bancari. Considerem que s’han d’enfrontar als tribunals els delinqüents que, traint les seves funcions en bancs offshore, desprotegeixen als seus clients i col·laboren amb els estats dels inferns fiscals.